3 veckor

Det har tagit 3 veckor för mig att hitta hem i dubbel bemärkelse. Jag har hittat mitt inre lugn men också boat och börjat komma ifatt här hemma. Jag njuter av att ha tankarna fria och att kroppsarbeta. Mina långa tysta morgnar, lusten att måla tavlor, att ofta kunna stanna upp och njuta av en doft, en fjäril, nytorkad tvätt, ja livet! Pensionen hägrar… Det är 3 år kvar!

Jag stortrivs med mitt arbete men nu för tiden finns mindre plats och kraft för andra aktiviteter och tankar. Jag tror att det drabbar många av oss när vi närmar oss pensionsåldern. Förutom att åldern tar ut sin rätt i största allmänhet så har jag en del småkrämpor som kräver energi för att övervinna. I vardagen behöver jag mycket vila och sömn och tack vare Mats har jag markservice för att kunna arbeta 100%. Min fritid går åt till återhämtning och jag har valt ett intresse, jakten.

Hönsgården växer långsamt och vi har inte mycket kvar. Jag är mycket stolt över vårt Petsson-bygge och hönsen kommer att ha det jättebra, även till vintern.

image

Ikväll är det grannfest hos Jonas, vi träffas hemma i hans trädgård en gång om året. Det är en jättetrevlig tradition, under övriga året blir det mest hälsningar genom bilfönstret. Det verkar som om vi får tur med vädret!

gunilla@arkhyttan.se