Min dag

Under flera år utmanade jag mig själv att skriva en haiku om dagen, oftast med tillhörande bild. En del finns samlade under kategorin Haiku.

Livet består mest av vardagar och jag har så lätt att låta dagarna rinna iväg i avvaktan på större minnesvärda händelser och dagar. Haikun var ett sätt att stanna upp och reflektera över det vardagliga, det var viktiga, oviktiga, roliga, tråkiga händelser/saker.

Jag noterar att på Instagram och Facebook delar många med sig av sina sportsliga bravader och upplevelser under semestern, men är i övrigt inte så aktiva. Jag uppskattar detta men även de som delar med sig av sin vardag, vardagliga inte så glamorösa händelser.

Jag kommer nu att utmana mig själv med ”Min dag”.  Det blir en bild om dagen som jag publicerar på Instagram och Facebook och om det blir text skriver jag den här i bilddagboken.

Dagens bild visar en av våra orkide’er. Plötsligt har den vaknat till liv och ståtar med härliga gula blommor!