Lukt och smak

Sedan i somras har Mats varit utan lukt och smaksinne förutom sött och salt. De försvann helt plötsligt som ett extra elände i alla andra besvär. Gastronomen Mats tappade lust att äta och laga och eftersom det är han som har stått för mathållningen har jag försökt ta över och hösten har blivit väldigt sparsmakad på läckerheter. För några veckor sedan skedde en förändring och nu verkar det som att han håller på att få tillbaka smaken. Det firar vi med mat och dryck! Vi tog igår fram de sista kåldolmarna som legat och väntat i frysen och Mats kunde för första gången på länge smaka av såsen. Vilken lycka!

Mindre kul var en onödig bilresa till Borlänge igår. Vi ska köpa en ny iPad pro i julklapp åt oss. Mats gamla har haft en spricka i glaset och i veckan kraschade hela bildskärmen så vi beslutade att genast skaffa en ny. Vi ringde till Telia på Kupolen och frågade om de hade den hemma och de svarade att de hade de. Motvilligt satte jag mig i bilen, jag undviker gärna Borlängeresor på mina lediga dagar. När vi kom till butiken fick vi besked att de inte hade den hemma! Vi blev så förbannade att vi bara vände oss om och gick tillbaka till bilen och körde direkt hem. 7 mil i onödan!

Nu är den beställd via nätet och vi funderar på om och hur vi ska klaga hos teliabutiken.