Gikt

Min galla var snällare än vanligt och medicinen gjorde att jag var återställd när Mats väckte mig vid halv ett. Som tur var, för hans fot hade blivit allt värre och vi behövde åka in till akuten i Falun. Jag hade velat åka in tidigare under dagen men Mats kommentar var: ”Jag tänker inte åka till akuten för att en flaska trillat på min fot! ”

Vi kunde inte få ihop att det från att det gjorde ont på översidan där flaskan landade hade flyttat sig till området runt hälen och att han inte längre kunde stödja på foten. Det förstod de inte heller på akuten men efter provtagning och funderande konstaterades att Mats har fått gikt, vilket tydligen kan vara så här smärtsamt. Ett budskap var att öl är största boven när det gäller gikt, vilket inte mottogs så positivt av Mats.

När vi kom tillbaka hem vid 6-tiden möttes vi av ett stökigt hem men inget viktigt var förstört. Vi har försökt att sova en stund men det blev inte så mycket av det. Just nu kan Mats bara förflytta sig med hjälp av en nyinköpt krycka och på grund av yrsel och smärta helst inte! Vi har ställt in hans planerade provtagning på vårdcentralen idag och jag arbetar en kortare arbetsdag hemifrån.