Hepp…

Mats hamnade på akuten efter den inplanerade provtagningen. Tiden gick och fler och fler prover togs. Jag hade ingen bil eftersom Mats ”bara” skulle till Avesta för att ta prover körde han ensam. När han skickades till röntgen vid 10-tiden ringde jag vännen Klasse som utan tvekan skjutsade mig till Avesta (3,5 mil) via Lasses jobb i Långshyttan.


Det är tryggt på Avesta lasarett, de känner igen Mats och läkarna samarbetar med expertstöd från Falun. Vid 2-tiden var vi klara för att åka hem. Mats har fått vatten i den dåliga lungan och de tror att det orsakats av hjärtfelet. Nu får han ännu mer vätskedrivande och ska tillbaka till läkaren Emma om 1,5 vecka. Han har svårt att få luft och säger att han är tillbaka till ruta ett efter att ha varit bättre några veckor. Kloka Elin säger att det förmodligen är ruta tre!

Lättade och omtumlade är vi nu hemma igen och det har gått ytterligare en dag.

hepp…