Förmånsbestämd ålderspension

oj, oj vad drygt detta har blivit…

SPV ska räkna ut och betala min förutbestämda ålderspension. För att kunna göra detta behöver de få svar från de som administrerar mina anställningar. Sedan mitten av januari har de väntat på besked från KPA, de har påmint men inget svar har kommit. I förra veckan fick jag kontakt med KPA för andra gången och de har nu svarat efter mina påtryckningar. Idag svarar SPV att de nu har skickat en fråga till Skandia som administrerar ett del av min anställning innan de kan ta beslut om pensionen. Suck… Så nu jagar jag Skandia…

Vilket dåligt system, det ska inte vara så här krångligt- jag kan ju inte vara den enda som haft olika anställningar!

Det handlar om rätt mycket pengar, jag har inte fått veta exakt hur mycket men troligtvis en tredjedel av min pension. Nu går det ytterligare en månad utan dessa pengar…