Förmiddag 24 februari

Jag har varit inne och träffat Mats. Han var mindre virrig idag, mindes hundarna och pratade om allt möjligt ( som att han missar skid-VM) även om han återupprepade samma frågor som igår. Han har inte ont av revbenen när han sitter upp och inte rör sig. Han var mycket trött, kallsvettig och darrig men skämtade en hel del, precis som han brukar.

_______________

Jag träffade också läkaren och fick ett enskilt samtal med henne.

Min oro om hjärnskador på grund av syrebrist: Det är för tidigt att uttala sig om detta men faktorer som att han var talbar så snabbt igår och att han är redigare i tankarna redan idag är positiva tecken. Hjärnan är den del av kroppen som behöver längst tid att reparera sig, vid stroke talar man om att det kan ta upp till ett år innan den är klar.

Lungor och syreupptagning: Han behöver ha andningsmasken med andningshjälp och syre.

Blodtrycket: är alldeles för lågt. Han äter blodtrycksmedicin och de diskuterar och ser över medicineringen.

Njurar: Han kissar inte tillräckligt och man tror att kanske njurarna också tagit stryk. Dialys kan kanske vara ett alternativ men det är mycket osäkert än så länge.

Något positivt: hans hjärtrytm fortsatte vara hoppig igår men var idag mycket bättre!

Mats  behöver ligga kvar på intensiven. De är just nu överbelagda och det diskuteras vilka patienter som kan flyttas till Gävle eller Mora. Gävle vore det bästa alternativet för oss men jag hoppas han får vara kvar i Falun.

Vi ska ta en dag i taget.

___________

Joel har erbjudit sig att resa hit, han kan sitta här och arbeta och jag nappade på det. Det blir skönt att få hjälp med hundarna och att dela situationen med honom och Mats kommer att bli glad! Han kommer med tåg till Falun i morgon, lagom till besökstiden.