Måndag 18 mars, pensionsdag

Som pensionär ersätter känslan på måndagsmorgonen till viss del fredagskänslan under arbetslivet. Det är då jag inser hur skönt det är att inte behöva åka iväg till en arbetsdag utan kan sitta kvar och njuta av frukosten, hur länge jag vill!

Idag kommer Mats pension, i morgon kommer min. Det är också nytt, utbetalningarna har flyttats fram från den 25. Denna månad är det första gången jag får ut min fulla pension och vi har överblick över vår ekonomi. Vi har en rejäl inkomstminskning, får snåla in och planera mera men behöver inte oroa oss för våra utgifter, trots att vi inte pensionssparat.  Skönt!

Nätterna blir bättre och bättre, i natt sov jag djupt och gott i 6 timmar. Mats kunde för första gången vända sig i sängen och somna om. Just nu är vårt perspektiv så kort att tidsuppfattningen spelar oss spratt. 5 dagar hemma efter sjukhusvistelsen känns som en evighet.

Veckan är relativt oplanerad. Idag ska vi boka tid på vårdcentralen för bandagebyte och stygnborttagning. Jag ska kontakta Säters kommun angående hjälp i hemmet. På onsdag får vi besök av Viasat som ska fixa ny parabol och ställa in TV:n åt oss.

Vädret är uruselt och oinspirerande. Igår blåste det och snögloppade hela dagen. Nu på morgonen regnar det.