27 april En tung dag…

Förmiddag

Mats har en riktigt tung dag idag. I det nya rummet är det längre till toaletten och han har svårt att orka gå dit. Hans gikt har kommit tillbaka och han tycker att livet känns hopplöst. Läkaren har varit där och lovade se över vad hans orkeslöshet kan bero på, de vill att han ska upp och röra på sig. Jag skickar kärlek och tankar till honom, jag kör dit först efter att jag lyssnat på vernissagen i Göteborg.

Elin har fixat med blommor till Åsa från oss!


Deras kusin Anna har också rest dit, hon fyller år idag så de har mycket att fira.

Eftermiddag

Bilresan till Falun har nu blivit en rutin. Dagarna är olika tunga, idag satt vi båda och grät en liten skvätt. Det känns tröstlöst när han inte upplever någon förbättring.

Överläkaren Magnus kom och programmerade om ICDns pacemaker. Han konstaterade att Mats snarare blivit sämre än bättre under den senaste veckan och skulle även se över medicineringen igen. Mats blev åter uppkopplad för övervakning,  vilket han tycker känns tryggt. Läkaren skulle återkomma i morgon för att följa upp om det blivit bättre.

Jag stannade inte så länge med tanke på att Maja börjat hitta på bus här hemma. Idag hade hon hittat mitt fotbadspulver och spritt ut över köksgolvet. Min röjning av ateljen/vårt blivande sovrum går framåt, om än långsamt.