10 maj

Foto från Umeå konsthögskola

Vädret fortsätter att vara blandat, temperaturen håller sig under +10 och korta stunder ljusnar det upp eller faller lite regn.

Gårdagen var frustrerande, det kliar i fingrarna för att få ställa i ordning dusch/arbetsrum och sovrum. Allt står överallt och väntar på att iordningställas. Jag hoppas att hantverkarna blir klara till lunch idag.

Jag har stor respekt för distriktsköterskornas kunskap. Igår tog de hand om Mats svullna ben och ett litet svårläkt sår. Benen är så mycket bättre men de la upp en plan och kommer att ge honom behandling ett par dagar i veckan framöver. Så tryggt och skönt!

Natten har varit bra i nya sovrummet, det kommer att bli ett bra sovrum. Jag vaknade lite väl tidigt och klev upp och tog mitt morgonkaffe vid 6-tiden. Nu är klockan 6:20 och även Mats har klivit upp. Det är ett nytt skede i vårt gemensamma liv, nattmänniskan Mats har blivit mer normal…

Det känns skönt att inte vara inplanerad på ett Falubesök varje dag, besök och resor tog mig nästan 4 timmar. Nu upptäcker jag att jag har tid över som jag kan nyttja till det jag vill.  Det är fredag och jag fortsätter att ha beredskap på Trafikverket IKT fram till måndag.