1 år

21 oktober

För ett år sedan avbröt jag älgjakten och blev sjukskriven. Mina händer var helt förstörda av psoriasis. Sjukskrivningen varade året ut och den 1 januari gick jag i pension. Det är alltså ett år sedan jag slutade yrkesarbeta.

Mitt första pensionärsår blev ett tungt år, med Mats hjärtstopp och obrukbara händer. Men vi har tagit oss igenom det och är på väg tillbaka till ett bra liv igen. Härligt!

Igår lyssnade vi på Peter Grind som uppträdde i Arkhyttans bystuga. Han är en duktig musiker och gav oss en fin upplevelse! Jag träffade honom och Barbro när de var nyinflyttade i Falun i slutet av 70-talet. Vi bodde i samma område och rörde oss i samma kretsar. Senare bodde de i grannbyn och umgicks med våra vänner och grannar. Här i Arkhyttan är de vänner till några grannar och när våra barn hade flyttat till Göteborg började de umgås med sina grannar som visade sig vara Peter och Barbros söner. Det är intressant hur vägarna kan korsas och flätas ihop.

Idag ska vi lämna in husbilen på verkstad för lite småfix och ikväll blir det äntligen suchi! Gerd och Klasse ska komma på den mer än ett år uppskjutna middagen.

Bystugan har ordnat en kulturvecka och i morgon ska Åsa Karner ha en workshop som vi tänker delta i. Vi hoppas få inspiration till att komma igång med vårt skapande igen. Det skulle hjälpa till i läkandet!