Grå måndag

4 januari 2021

Jag vaknar alldeles för tidigt till ytterligare en grå dag. Vi har några minusgrader men saknar snö. Idag är det en vardag innan det i morgon blir helgafton igen.

Jag har sett dokumentärerna om Ulf Lundell. Han är fantastisk på att måla bilder med enkla ord i sina texter, vilket jag aldrig tidigare reflekterat över. Hans beskrivning av att bli äldre berörde mig, jag har inte hittat många som kan förmedla den känslan på ett för mig trovärdigt sätt.

Elin, Åsa, Linus och Martin körde igår från släktgården ner till Martin i Dalsland. De andra fortsätter hemåt idag. Helgerna närmar sig sitt slut och jag börjar längta efter att plocka bort julen, dammsuga upp barren och köpa tulpaner! Granen har inte barrat särskilt mycket och enligt Tobias är det inte så konstigt eftersom den inte har så många grenar att släppa barr ifrån! Jag tycker om att kura gryning i julgranens sken och den får stå kvar ett tag till.

Mats har haft ett giktanfall de senaste dygnen och tar en kortkur med corticon. Det går upp och ner med humör och hälsa för oss båda två.