Disputationen

30 januari

Det var intressant och spännande att följa Joels disputation. Jag förstod lite mer om ”basal ganglia” som forskningen handlade om. Det är ett område i hjärnan som medverkar till att vi gör automatiska rörelser. I deras forskning undersökte de råttor och hur de tvättade sig.

En Israelisk professor höll ett intressant och ganska lättförståerligt föredrag om ämnet, därefter redovisade Joel innehållet i sin avhandling. Sedan grillades han med frågor från fyra personer. Han var som vanligt lugn och svarade bra på alla frågor. Som förväntat blev han med beröm godkänd. Här fälldes en del stolthets- och glädjetårar! På kvällen hade vi i familjen ett gruppvideosamtal och vi kunde gratulera en lycklig Joel!

Syskonsamtalet kom direkt där efter och handlade en del om alla diskussioner och tjafs kring den påbörjade vaccineringen. Vi vet ännu inte när det blir vår tur, det är problem med leveranserna och viss vaccinering har skett av icke prioterade personer.

Mats läkare Emma ringde och hans värden är inte stabila så han ska ta nya prover inom en vecka. Själv tycker han att han mår rätt bra just nu.

Idag hade vi 16 minusgrader klockan 7. Det är vackra men kalla vinterdagar som inte lockar till utomhusvistelse.
Inomhus eldar vi i vedspisen, Mats är mycket frusen och vill gärna ha 25 grader varmt. Jag har vant mig även om det är för varmt för mig, men Tobias föredrar att hålla sig på övervåningen där det är svalare.

Denna helg följer vi skidåkningen från Falun.