Självbild

12 maj

Jag återkommer ofta till reflektioer kring åldrande och särskilt kvinnors åldrande. Att se mig själv och våga visa bilder på mig själv precis som jag ser ut, är en utmaning. Jag tror att jag har accepterat mitt inre jag, medfördelar och nackdelar, rätt bra. Men mitt yttre… Jag jobbar på det!

En som delar med sig av sina tankar kring detta på Instagram är pantertanten ifrån Malmö.

Igår var jag på mammografi och vi konstaterade att det är exakt 20 år sedan jag hade bröstcancer. Jag kom en vecka för tidigt, min elektroniska kalender spelade mig ett spratt, men blev väl mottagen ändå. Tur det, jag slapp köra 8 mil i onödan. Av någon anledning tog det extra hårt mentalt denna gång. Jag var helt urlakad på energi när jag kom hem.

På kvällen hjälpte Lasse oss att få hem två garderober. Vi behöver få ordning på vårt stora rum och tömma stora rummet på övervåningen.
Tobias och Mats hade filmkväll. Mats döpte om onsdagar till ”lilla pensionärsfredag” och vi delade på en flaska procecco.