Nytt år – nya mål

Det nya året startar en process hos mig, jag ”vaknar upp” och ser världen med nyårsögon. Hur ser min värld ut och hur mår jag?

Jag har det mycket bra som pensionär och känner av att jag blivit äldre. Jag har ett mycket långsammare tempo och vaknar de flesta morgnarna på gott humör om än alldeles för tidigt.

Att få dela livet med Mats är en förmån och att Lasse har gett oss möjlighet att bo kvar i vårt paradis är underbart!
Vardagarna ägnar jag åt att få dagen att gå runt. Mats har inte möjlighet att göra särskilt många vardagssysslor förutom att oftast laga maten. Hundarna kräver också sitt men jag har mycket tid som jag själv förfogar över. Vad gör jag då av den?

Att lägga pussel och spela Wordfeud på min iPad tillhör min vardagsrutin.

Jag har inget problem med att veta vad jag vill göra, listan är lång och jag har förmånen att själv bestämma vad, när och hur det ska göras.

Jag blir väldigt påverkad av Mats dagsform, de perioder han mår sämre går jag ofta in i en slags bubbla, vilket jag också tror att Mats gör, och väntar på bättre tider! Jag önskar att jag kunde vara lite mindre påvekad och orka ”dra vidare” oberoende av hans dagsform. Det kommer att vara ett mål framöver. Kanske gör jag Mats dagar lite lättare då också.

Vi har tidigare gått igenom och vidtagit åtgärder för att minska vår elanvändning. Nu vimlar media av råd och när vi kollar har vi redan åtgärdat det vi kan. Decembers förbrukning påverkades av köldperioder och kan ha ökat varmvattensförbrukningen pga gäster och trasig diskmaskin. I övrigt vet vi inte vad vi kan göra. Att minska värmen är inte aktuellt eftersom Mats alltid fryser trots att han har värmeväst, ibland dygnet runt. Att vara utan syrgas är heller inget alternativ.

Vattenfalls råd kan vi inte följa. Vi måste dela upp fakturan och får ta en månad i taget. Förhoppningsvis får vi den utlovade elersättningen i februari som kan hjälpa till med elkostnaderna de resterande vintermånaderna.