Morgonvy

Jag vaknar strax före kl 6 och kikar ut genom fönstret. Det ser lite ljusare ut än igår då det var mulet och blåsigt. Vi står på en ställplats utanför Mönsterås, Timmernabben.

Gårdagen började med lite dramatik. Diskhon började läcka vatten i besticklådan som är under. Vi satte igång felsökning och arbetade en bra stund innan vi förstod hur det fungerade och vad som var tasigt. Vi behövde köpa delar för att åtgärda läckaget.

Vi packade ihop och körde vid 12-tiden söderut. Mats hade sovit bättre med nya bäddmadrassen och utan hundar. Han hade inte en av sina bättre dagar utan var mycket trött. Trots det stannade vi i Oskarshamn, delade på en pizza, handlade mat och reservdelar på Biltema.

Vårt mål var ställplatsen i Timmernabben och vi kom fram vid 16-tiden. Det stod redan två husbilar på den stora gräsytan och vi valde att ställa oss nere vid vattnet. Våren har kommit betydligt längre här. Gräsmattor och åkrar är gröna, sälgen blommar, blåsippor ch scilla blommar och träden har börjat skifta färg inför knoppning.

Mats mådde inte bra och var övertrött. Han la sig och somnade nästan direkt. Dagen hade inneburit för mycket aktivitet och för lite vila. Vi får fundera hur vi tidigare kan upptäcka och motverka att sådana situationer uppstår i framtiden.

Hundarna fick sin rastning i isvindar och kvällen innebar tacos och danstävling på TV. Idag ska vi laga vasken och fundera på hur vi ska fortsätta vårt husbilsäventyr.

Jag har ägnat morgonen åt att njuta av utsikten från sängen och läsa nyheter. Här kommer några rubriker från Dagens Nyheter och Aftonbladet.