Elstöd, fattigdom och gnäll

Igår hade vi en fantastiskt ljum morgon med surrande humlor i häcken och ljuvlig fågelsång.

Jag trodde optimistiskt att min sträckning i höft, rygg och lår skulle vara borta igår men fick ge upp vedhanteringen efter 10 vedträn! Attans vad ont det gör och vad irriterande det är att inte kunna göra det jag vill. Alla andra sysselsättningar som jag ville göra gick inte heller att genomföra, så jag åt värktabletter, tyckte synd om mig och ”surade” större delen av dagen!
Gnällig, gnälligare och gnälligast! Jag har ännu inte bestämt mig om jag ska fortsätta vara gnällig idag.

Mats batteridrivna syrgasgenerator har krånglat och på eftermiddagen körde vi till Borlänge och fick den utbytt. Det mulnade mer och mer och jag la mig till ett milt droppande av sommarregn på fönsterblecket.

Det ”elstöd” som utlovats för november och decemberelräkningen sätts in på kontot i morgon. Det är fel att kalla det elstöd, det är en återbetalning av ”lånade” pengar (utan ränta).

Texten om att det är föräldrarnas fel om svenska barn svälter har blivit omdiskuterad. Det är tydligt hur stora klyftorna har blivit och bekymmersamt när man lägger skulden på enskilda människor när det handlar om ojämlik politik.
Här kommer ett av många bra inlägg: