Konsthögskolan i Oslo

Åsa och jag promenerade lite i isande kyla och tittade på Stan och stadslivet kring KHIO, Konsthögskolan i Oslo. Vi fikade till helt ok pris och sedan fick jag en rundvandring på skolan. I Åsas atelje fick jag se hennes spännande pågående arbeten. Skolan är mycket stor med många välutrustade verkstäder. Förutom olika konstinriktningar har de utbildningar i dans, teater och opera.

En kvinna på Åsa masterutbildning är palestinier och visade en film om sin upplevelse för intresserade och därefter följde en intressant diskussion. Jag blev bl a påmind om att kriget inte är en konflikt. Israel är en ockupationsmakt som sett en möjlighet att driva bort människor för att få ett större territorium utan hänsyn till det mänskliga lidandet. Lidandet är lika hemskt för båda parter men Israels aggressiva motreaktion på Hamas angrepp är inte ok.

Tillbaka i deras mysiga lägenhet åt vi middag, spelade kort och hade en mysig kväll tillsammans med Martin. Jag är imponerad av Martins elevarbeten från den utbildning han precis avslutat.