månadsarkiv: juli 2024

vägen till målet

Igår hade jag en bra dag. Fast jag ogillar att städa gick det som en dans, liksom dagens vedstaplingsarbete.
Jag drivs av att bli tillfredsställd av att göra saker som jag anser är bra och nyttigt. Städa för hygienens skull och fysiskt arbete för hälsans, då kommer själens vämående automatiskt. Reflektion och eftertanke är också nyttigt men just nu är min otålighet ett hinder. Jag vet vart och vad jag vill men hindren är för många. Det största är att ingen verkar intresserad av att köpa huset och då lägger sig hotbilden att vi bli kvar här ytterligare en vinter som ett stenblock på mina axlar. Att följa Ylva Los första år på nära håll går inte och jag vill kunna träffa henne oftare, hennes utveckling går så fort. Som tur är ger Elin mig täta rapporter och facetime vilket ger en liten tillfredställelse. Liksom foton, detta är min skärmbild på min iPad just nu!

I detta fall tycker jag inte om tänken att det är vägen som är livet i stället för målet. Även om jag anser att vi är rätt bra på att förgylla vägen och ta tillvara stunderna är väntan för lång och livet för kort. Väntan och beroende av andras agerande gör mig frustrerad!

Bilen gick igenom besiktningen med ett antal tvåor, inte så allvarliga och bra att veta och inte för dyra eller svåra att åtgärda.

Idag hoppas jag att jag ska få lite hallon plockade. I eftermiddag ska vi till Avesta, Mats ska på ultraljud för att kolla upp en knöl. Vi förbereder oss också inför resan till systrarna på fredag.

Måndag

Igår skulle vi bara skaffa en cykelkorg som passar Mats syrgasapparat och nya handikappfordon. Så vi körde till Borlänge och det blev en del letande innan vi hittat rätt. Jag lät Mats leta och väntade i bilen med fönster och sidodörr öppen. Jag tänkte inte på att innerlamporna då är påslagna. 1 1/2 timme räckte för att utarma batteriet så mycket att den vägrade starta när vi skulle hem. Assistans i försäkringen är bra, efter 1 timmes väntan fick vi starthjälp och kunde köra hemåt. I fortsättningen ska startkablarna vara med och kanske är det dags att skaffa ett nytt batteri. Bilen besiktigas i eftermiddag och vi får se vilka ytterligare åtgärder vi behöver göra.
Utflykten tog halva dagen och förutom att stapla lite ved blev inget annat vettigt gjort!

Idag ska jag städa!

Lägesrapport

Detalj från min tavla Frisläppt.

Tiden rinner iväg och jag försöker att stanna upp och njuta av stunden så ofta jag kan. Nu på morgonen infann sig en stund av reflektion och tillfredställelse. Solen skiner, juli månad, måndag morgon och huset sover. Efter en god natts sömn mår både kropp och själ bra.
Både Åsa och Elin är nu hemma igen och återgår till sina jobb. Elin ska tillfälligt gå in och jobba några veckor, de första sedan Ylva Lo föddes. Åsa sommarjobbar för att få sin studieekonomi att gå ihop.

Här kommer en liten flockrapport:

Jag mår bra, sommaren och våra aktiviteter inför flytten håller min kropp igång och jag njuter av förhoppningsvis sista sommaren här i vårt paradis. Vi tar hand om bär och trädgård efter ork och lust.
Mats har många biverkningar av sin medicin och just nu besväras han av en blodblåsa i munnen som emellanåt spricker och har svårt att sluta blöda. Vi hoppas han kan få hjälp med detta!
Biancas sår håller på att läka men hon får gå med tratt ytterligare ett tag. Vi är imponerade över att hon accepterar tratten så bra! Maja är orolig och obalanserad och vi undrar hur mycket hennes medicinering och epilepsi spelar in. Putte har nu varit hos oss exakt 12 år, han hör och ser illa men mår bra och skuttar emellanåt runt som en valp.

Men åh, vad jag önskar att den rätte köparen dyker upp och att huset blir sålt så att vi kan flytta innan vintern, eller att vi vinner tillräckligt med pengar så vi kan skaffa en lägenhet i Malmö och tillbringa vintern där även om försäljningen av huset dröjer.

Viloperiod

Vi hade en bra loppisdag med över 100 besökare och vi sålde en hel del. Mats hade en riktigt dålig dag och det var synd, han gillar att prata med folk. Jag tog hand om loppisen den mesta tiden och gillar också alla möten och diskussioner som uppkommer naturligt.

Nu ska vi hålla stängt en dryg vecka, ta bort konsten och fylla med fler loppisfynd. På fredag planerar vi att åka till systrarna i Skarpnäck några dagar med Lasse som hundvakt här hemma.

Vi är trötta och behöver lite vila innan nyöppningen av loppisen och husvisning den 13 augusti. OS i Paris förgyller även våra dagar.

Vår webbsida www.arkhyttan.se är uppdaterad.

Då var det dags!

Bianca har ett sår på benet som behöver läka. Eftersom hon inte kan låta bli det har vi lånat en ”strut”. Det är inte kul tycker hon!

Vi hade en lugn kväll efter en intensiv förberedelsedag vilken jag avslutade med att somna mitt i OS-invigningen. I natt har jag varit dålig i magen och under morgontimmarna vandrade jag mellan toaletten och sängen. Nu mår jag bättre men vi får se hur det utvecklar sig.

Hur som helst ser vi fram mot dagens byloppis och hoppas på många besökare och att vi säljer bra!

väntan och ovisshet

Juli närmar sig sitt slut och vi vet ännu inte när vårt hus blir sålt. Så mycket spelar in, ränteläget är en orsak. De utlovade räntesänkningarna har ännu inte skett.
Vi hoppas att vi slipper men förbereder oss för ytterligare en vinter i Arkhyttan. Lasse har redan nu en lägenhet i Långshyttan och flyttar när han tagit hand om alla sina saker i alla utrymmen! När han flyttade från bondgården tog han hand om det mesta eftersom Anna flyttade till Italien. Mycket har senare flyttats ner dit men en hel del återstår att ta rätt på!

Ovisshet och väntan är alltså rätt dominerande för vår del.

Igår körde vi till tippen, det är alltid lika skönt. Vi fixar med Mats nya rullstol/scooter. Ett fäste för att sätta hundkoppel ska ordnas och en cykelkorg för syrgasgeneratorn ska fixas. Vi har kommit på en bra lösning där bak, en dramatenväska går att fästa och möjliggör transport av matkassar, fiskegrejer eller vad som önskas.

Jag travade lite ved mellan regnskurarna och ska fortsätta idag. Lördagen närmar sig och det är många förberelser inför loppisen. Efter lördagen kommer vi att plocka bort konsten och bara ha flytt-loppis. Ev ordnar vi en konstförsäljning under hösten/vintern. Annars får den flytta med till Skåne. Se www.arkhyttan.se.

Förberedelser

Vedhögen som legat över ett år håller nu på att travas till en ordentligare hög. Vi vet inte om vi är kvar i vinter och denna hög räcker för vårt vinterbehov. Igår var det åskkvavt och mest mulet med en solglimt emellanåt liksom små regnskurar. Jag började också att plocka hallon och eftersom häckarna blivit vildvuxna finns det hur mycket som helst.

Mats hjälpte en jägarkompis med slaktetiketter och bokade besiktning av både bil och sig själv.

Jag har sovit mycket bra och länge de senaste nätterna. Rutinerna blir då annorlunda och hundarnas morgonmat och rastning blev kl 10:30 istället för 9:00. OS är i antågande och lördagens loppis närmar sig, så vi har en hel del att ordna med. Jag har fixat en kanban-lista för att slippa känna stress. Undantaget är att trava veden, jag måste dela upp det och ta det som kortare arbetspass under en längre period.

Att göra: en lååååång lista

På gång: Trava ved och max 3 saker

Färdigt: tomt än så länge

Dagen är varm och mulen än så länge. Vi ska båda precis starta dagens aktiviteter, vi får se vad det blir!

Ylva Lo

Det var fint att träffa Åsa, Elin och Ylva Lo igen, hon utveclas snabbt och har många relationer att odla på släktgården. Kusin Emma hade precis kommit dit med sina tre barn, morfar Eric och gammelfaster Aiva med dotter var också där.
Åsa har semester men reser tillbaka till sitt sommarjobb i Oslo på fredag, Elin och Ylva Lo reser hem på torsdag.

Mats hade en sämre dag igår. Vi är trötta och det är skönt att vi nu har några vilodagar innan kommande loppishelg.

Nya scootern

Idag ska jag plocka hallon och fortsätta trava ved. Om Mats är pigg nog tar han hand om de svarta vinbären.

Vardag igen

Nu håller vi loppisen stängd och laddar upp med mer inför lördagens byloppis.

Igår hade vi inte många besökare. Jag passade på att ta mig an den ostaplade vedhögen. Den har legat orörd i över ett år sedan jag fick mitt akuta benproblem. Mitt mål är att ta lite i taget och göra en stack. Den växte lite under gårdagen och idag berättar min kropp att jag jobbat!

I eftermiddag ska jag besöka Åsa, Elin och Ylva Lo på släktgården i Ornäs. De reser snart tillbaka till sitt.