Sjukresa

Det tog Mats 4 dagar att beställa en sjukresa till Uppsala. Kl 6.50 skulle taxin komma men blev försenad en halv timme pga snöandet. Nu är det på håret att de hinner dit i tid men de är i alla fall på väg.

Jag ska  vara beredd att delta per telefon vid läkarbesöket och hämta honom i Hedemora vid 16-tiden. Jag sov oroligt och Mats nästan inte alls i natt, det ska bli skönt att få svar på våra frågor.

Den senaste medicinen Mats ska ta kostar 27500 och en av hjärtmedicinerna nästan 4ooo kronor i månaden. Sjukresa med taxi till Uppsala kostar 150 kronor, läkarbesöket 300. Högkostnadskyddet ger gratis medicin och jag tycker att varenda öre jag har betalat i skatt är värt det när vi får sådan ekonomisk stöttning. Tänk om vi utöver oro och bekymmer för sjukdomen också skulle behöva betala medicinen själv, det hade vi inte haft råd med! Det är samma läge som under min cancerbehandling.