Pensionsdag

Mats får sin pension den 18, jag den 19 i månaden. Det skulle firas, liksom att jag igår gick jag av min veckolånga beredskap och återgick till pensionärslivet.  Vi gjorde oss en myskväll med Mats västerbottenpaj, Prosecco och Vikings. Det kändes definitivt som fredag och det är skönt att betämma själv och vara lite dagvill.

Blidvädret håller i sig och igår köpte vi tösalt för att försöka få några gångbara ytor. Hundarna far omkring som Bambi och jag önskar att jag också hade fyra ben trots broddar.

Den här veckan är den första helt obokade veckan, utan jobb, Stockholm- och Uppsalaresor eller läkarbesök. Det enda jag kan komma på är sophämtningen på fredag och jaktårsmöte i morgon kväll. Det känns tomt, lite konstigt men också skönt.

Den nya psoriasissalvan gjorde nytta de första 14 dagarna, nu blir fingrarna sämre för varje dag. Jag ska prova salvan i 1 månad enligt läkaren så jag fortsätter och vi får se hur det blir. Idag ska jag försöka låta bli att använda dem- det är så tråkigt!

Joels Johanna, som är bibliotekarie, har tipsat oss om Legimus. En App från biblioteket där man kan låna talböcker, den är för oss med funktionsnedsättningar och igår fixade vi ett varsitt konto. Jag har redan börjat lyssna på den första boken, ”Jag hörde ugglan ropa mitt namn” av Margaret Craven. En bok som jag velat läsa om sedan 30- årsåldern. Så jättebra för humöret, själen och fingrarna!