25/2 måndag kväll

Joel kom med tåg till Falun vid 16:30 och då for vi direkt till Mats på sjukhuset. Vi hade otur för precis när vi kom skulle han röntgas och de satte i mojänger i både halsen och i låret. Det tog över 2 timmar innan vi kunde komma in till honom men innan dess kom en läkare ut och pratade med oss.

Mats kissar nu och det verkar som njurarna har återhämtat sig efter hjärtstoppet. Det stora problemet är hans hjärta, de behöver hela tiden balansera blodtryck, medicinering och syresättning. Han skulle inte klara sig utan den hjälpen. Förhoppningen är att även hjärtat ska återhämta sig. Han blir kvar på intensiven och vi får ta en dag i taget!

Mats blev mycket glad av att träffa Joel. Han skämtade och var helt den vanliga Mats. Han var medveten om att han inte minns vad som hänt eller att jag varit hos honom både igår och i förrgår, vilket inte är konstigt i hans situation. Jag är inte längre orolig att han ska ha fått skador på hjärnan!

Vid 21:30 var vi hemmma i Arkhyttan och kunde äta älggryta. Hundarna var överlyckliga att Joel kommit och jag med. Huset känns inte bra när jag är ensam!