Vilken dag!

15 maj

Inte förrän i morse kom jag på att jag missade att skriva i bilddagboken igår. Maj är en intensiv månad och i livet liksom i naturen händer mycket på en enda dag.

Mats och Lasse körde igår iväg till en modellflygsmässa och kom hem med varsit nytt flygplan. Ximena, Nora och Hailye kom hit och hundarna hade en intensiv utedag.
Vi planerade vad vi ska odla i de olika kragarna, i växthus hos kaninerna och i krukor. Mats och Lasse körde hem mer matjord och vi sådde i 4 av kragarna. De försådda bondbönerna hade tagit sig så bra att vi inte kunde låta bli att plantera ut en av dem. Vi får se om den klarar det. Eftersom vi är nybörjare testar vi det mesta och får lära oss av resultatet.

Ximena klippte också vår häck som vuxit på bredden ut mot gatan.

Våra bin har börjat surra ute på gården och vi behöver snabbt få i fler lådor i kuporna. Ett av källarrummen möblerades om till snickarrum för att få plats med hyvelbänk och ge utrymme för snickerier. En ny låda blev tillverkad och lagom till Eurovisionsfinalen var den på plats. Lasse satt med och tittade en stund men gav upp vid 11-tiden. Jag försökte hålla mig vaken men missade röstsammanräkningen och fick först i morse veta att Ukraina vann och jag tycker att deras bidrag var bra.

Hundarna, Mats och jag är inte vana vid så intensiva dagar och så mycket energi och var ordentligt trötta. När Ximena och hennes hundar åkt hem sov våra tre djupt och inte förrän flera timmar efter mattiden ville de ha mat.