Dalskärs camping i Bergkvara

Det blir ofta inte som vi tänkt oss men alltid som det ska!

Igår började vi dagen med ett frukostmöte med Elin och Åsa i Göteborg på facetime. Ute var det väldigt blåsigt men lite lättare moln. Det var för kallt för att vistas ute någon längre tid och vi bestämde oss för att köra vidare. 8 mil söderut hade vi sett ut en camping som verkade mysig och vacker.

Fotot på Dalskärs camping vid Bergkvara blev det enda fotot från gårdagen. Det var oerhört vackert men så tidigt på säsonen var inte restaurangen öppen och samma iskalla havsvind blåste bort tankarna på att stanna.
Vi åt lunch och funderade vidare. Att besöa Öland i kylan hade vi övergivit och letade efter ställplatser en bit från kusten och kylan. Eftersom vår toalett fylls snabbt av läckande vatten ( felsökning pågår) var vi beroende av en ställplats med tömningsmöjligheter.
Vi hittade inget lämpligt ställe och det slutade med att vi körde hela vägen till kusin Helenas hus i Lökaröd utanför Degerberga. De bor i Holland och har gett oss en nyckel så att vi kan nyttja huset och ställa bilen på gårdsplanen när de inte är här. Världens bästa ställplats!

Väl framme åt vi middag och rastade hundarna, sedan slocknade vi båda två och sov i över en timme. Vi är ovana vid att ta snabba beslut, Mats handikapp och de senaste årens sakta lunk och utmattning har gett oanade konsekvenser. Långsamt börjar vi förstå att det är en större omställning att leva husbilsliv än vi trott.

Efter nattens sömn under en fantastisk stjärnhimmel i ett totalt mörker väntar nu en dag på plats. Felsökning av toalettläckan ska prioriteas, lite småfix åtgärdas och krafter ska återhämtas.
Närmaste planen är att på tisdag eller onsdag åka till Landskriona och hämta scooterladdaren och en vattenslang som skickats till Joel. Vi träffar dem när de slutat jobbet.

Våren har kommit en bit längre här, ginsten blommar och många träd har skiftat färg och har stora knoppar. Vi har sett vårväxter men ännu inte några mängder av vitsippor. De säger att värmen är på väg, då kommer det nog att sätta fart!