En typisk eller otypisk husbilsdag

Igår packade vi ihop och lämnade Helenas fina hus/plats i Lökaröd och tackade för denna gång. Det är fantastiskt att ha ett sådant ställe att kunna landa på och ladda ”batterierna”.

Skåne har hur många vägar som helst. Vi ställde in vår gps och körde tärs över landet mot Landskrona på bl a vägnummer 1068, 1042 och 13.
Vi såg hur vitsipporna slog ut i mängder i bokskogarna, hur trädens knoppar växte, ett och annat träd fick musöron och mängder av blommande körsbärsträd och buskar. Naturen exploderade i solskenet! Dessutom körde vi genom små byar med hus som passar i vilken sagobok som helst och det är ett tätbefolkat landskap. Likaså såg vi oändligt många kyrkor och stenmurar som påminde oss om historiska tider.

När vi närmade oss Landskrona söke vi upp Byggmax för att köpa nya gasoltuber. De är tunga och som mycket annat i husbilen har gasolluckan åldrats. Jag hade sönder ett rostande gångjärn och däreter även det andra och vi stod med en lucka som inte gick att stänga.

Det fixade vi (läs Mats) och efter en och en halv timme for vi vidare, hämtade paketet med laddaren till scootern och kom fram till Joel och Johanna. Hundarna blev som tokiga av att träffa dem och fick springa av sig på deras innergård. Katterna höll sig på övervåningen med ett säkerhetsgaller för trappan.


Mats och jag var urlakade och jag kände mig som en tom och innehållslös mjölkkruka. Vi blev bjudna på middag och pratade en stund men for tidigt ut till ställplatsen i Lundåkrahamnen.

Här har vi stått flera gånger tidigare och varit mycket nöjda.
När vi plockade ut scootern såg vi att den tappat en mutter och behövde lagas. Efter en timme började elen krångla, den kom och gick ett tag och sedan blev vi helt strömlösa. Det innebar att Mats fick klara natten med lägsta syrenivån på den batteridrivna syrgasapparaten. Den räckte 6 timmar.
Jag vaknade vid 5-tiden och visste att vi hade syrgas fram till klockan 6. Vi övervägde våra olika alternativ och beslutade oss för att köra längst ut på piren för att se om det fanns en oanvänd elstolpe, om inte köra hem till Joel och Johanna för att ladda upp scooter och batterierna. Vi tror att elkrånglet började när en tredje husbil kopplade in sig på vår elstolpe vid 23-tiden.

Vi hade tur och kunde ensamma koppla upp oss på en stolpe och nu laddar vi för fullt och har ätit frukost. Alla är vi tillbaka i sängarna och vi tar oss en tupplur. Mats och hundarna somnade direkt!

Idag ska scootern lagas, vi ta igen oss och kanske se lite av Karlskrona innan vi landar hos Joel och Johanna när de slutat arbetet.