Vändpunkt

Anna flyger hem till Italien idag. Med sig har hon burkar med nyskördade honungskakor till sina italienska vänner. Vi säljer ett antal burkar nyslungad flytande honung.

Igår hade jag en riktigt bra dag i motsats till dagen innan!

Jag har sedan den 20 maj befunnit mig i ett tungt, tröstlöst och smärtfyllt läge, förstärkt av sömnlöshet. Jag har deppat eftersom jag tycker att jag missat möjligheten att njuta av sommaren och i stället bara väntat på bättre tider. Det har varit närmast omöjligt att ta sig ur hopplösheten.
När jag nu börjat sova lite bättre, värken är inte lika intensiv och jag är helt utan värk i korta perioder har jag kommit till en vändpunkt. Jag kan gå med mindre smärta och därmed också träna mer. Det verkar som om träningen börjat ge effekt och igår var första dagen utan TENS.

Jag ska aktivt motarbeta hopplöshet och deppighet för att hitta balans i mitt liv igen. Kanske jag kommer fortsätta ha värk länge eller resten av livet. Kanske blir jag bättre eller bra igen. Oavsett hur framtiden ter sig vill jag hitta ett positivt förhållningssätt. ”Det ska va gött å leva!”

Igår sände P1 ett program som berättar om hur vi i Arkhyttan träffats och planerat för ett bättre samarbete och hur vi kan hjälpas åt i kris.