Kampvilja och uppgivenhet

Vi fick tänka en del när vi satte dit det nya batteriet i volvon. Polerna satt på fel sida! Men…. efter en stund tittade vi på det mindre uppenbara och insåg att det bara var plasthattarna som satt på fel sida. Nu har batteriet laddats under natten och vi tror att problemet därmed är löst.

Vi väntar på besked om vad som händer med Chryslern och är mot vår vilja påfrestande för humöret. Jag hade ingen bra dag igår trots att det var kanelbullens dag. (Vi hade ju tjuvstartat)

Hösten tar över och igår eldade vi i spisen för att höja inomhusvärmen och naturligtvis mysfaktorn. Vi kan inte ha sterinljus men våra elektriska stearinljus tänds varje kväll och det känns bra.

Jag är imponerad av Lillhärdalningarnas energi och kampvilja, de har lyckats få politikerna att ge dem ett par år för att se om de kan rädda kvar skolan.

Nyheterna svämmar över av skjutningar, bränder, explosioner i Sverige, krig och politisk oro i världen och globala miljöhot. Jag stänger av emellanåt, känner ibland uppgivenhet och oro men pytsar ändå in lite i taget.