Kyligt

Vi har haft två nätter med – 25 grader och jag tycker att det räcker nu. Det är fanstastiskt vackert med gnistrande snö i solskenet men det är det enda positiva. Fast det märks att dagarna börjat bli längre, det mörknar lite senare.

Vintern för 70 årsedan var också mycket kall. Jag föddes i Kristianstad eftersom mamma inte ville åka 25 mil till BB i Östersund. Hon och mina systrar reste ner och bodde hos mormor och morfar i Bjärnum och pappa var ensam kvar i Lillhärdal. Den natt jag föddes satt pappa uppe och för att sysselsätta sig vävde han i mammas uppställda vävstol. Det blev en liten duk som jag sedan fick.
När mamma rest tåg hem med oss alla tre (!) vågade hon inte ta ut mig i kylan som höll i sig hela februari. Det brukar bli väldigt kallt i Lillhärdal, runt -30 grader var inte ovanligt.

Det är en skidhelg med både längdskidåkning och skidskytte så vi vet vad vi gör! I pauserna fortsätter vi festförberedelserna i långsam takt. Hundarna gillar inte kylan och håller sig gärna inomhus de också. Vi kurar inomhus, eldar och väntar på våren!