månadsarkiv: juni 2024

Vilodag

Söndagsmorgon

Igår tog vi en vilodag efter att vi på förmiddagen gjort ärenden i Hedemora. Det är en fröjd att köra vår bil nu, inget rasslar och skramlar och den är pigg och kry!
Mats blir allt piggare och körde runt i flera mataffärer. Hemma lagade han en god kyckling som vi båda åt mycket av. Det är skönt att se att han fått aptiten tillbaka.

I natt sov vi båda länge och bra. Idag ska jag storstäda och Mats klippa gräsmattan. I morgon kommer Annelie och Nick och vi förbereder för en husvisning på tisdag eftermiddag fastän ingen ännu har anmält sig.

Vilodag

Förstasidan på www.arkhyttan.se

Loppisen och konstförsäljningen börjar arta sig. Vi öppnar om någon ber om det men nästa helg räknar vi med att hålla öppet.

Efter samråd med mäklaren kommer vi avvakta till mitten av augusri med nästa visning. Det är ännu inte någon som anmält sig till tisdagens visning. Ränteläget verkar påverka all husförsäljning just nu och spekulanterna avvaktar höstens utlovade räntesänkningar.

Igår var det den sista varma dagen men den planerade grillningen blev inställd pga regn och åska. Hasse fyllde år och vi grattade via facetime. Lasse bjöd på limoncello och sedan somnade vi båda gott framför TV:n.
Natten var svettig, värmen hade dröjt sig kvar inomhus och jag vaknade vid 4-tiden av att både sängen och jag var sjöblöta, sedan var det svårt att somna om men det får bli en vilodag idag helt enkelt!
Nu är det 15 grader svalare utomhus och det blåser friska vindar.

Här stickas det!

De säger att idag är den sista varma dagen för denna period. För min del är det för varmt, det är svårt att hitta svalka ens inomhus. Till och med Mats tycker att det är varmt!
Jag skyndar mig att sticka klart koftan till Ylva Lo, ojämnt och ovant och lite svårt med stela artros- psoriasisfingrar men en kofta blir det. Och mormödrar ska sticka till barnbarnen!

Vi hämtade igår hem vår bil från verkstaden och när vi blivit av med olycksbilen i Eskilstuna kan vi äntligen satsa på denna bil. Vi har låtit göra en hundbur, servat och bytt vattenpump och är väldigt nöjda.

Mats är bättre men sover dåligt, det tar tid att bli av med besväret med högerfoten.

Ännu har ingen anmält sig till visningen på tisdag men vi har en jämn ström med besökare hos mäklaren och på hemnet. Och rätt som det är händer det!

Den nya TV:n har vacker konst som pausbilder.

Dags för loppis!

Nu kan vi öppna loppisen när så önskas, visning av husen blir det av mäklaren på tisdag.

Långsamt, långsamt fortsätter vi röjningen.
Till vår stora glädje annonserade Mats kusin Annelie att hon och Nick kommer på snabbvisit måndag till tisdag! Det var länge sedan vi sågs.

Jag har beundrat Lillhärdals facebookgrupp som används vettigt och flitigt och tycks stärka bygemenskapen. Arkhyttans grupp är inte så dålig heller, detta svar fick jag direkt på min fråga i morse:

värme

När det är närmare 30 grader varmt måste vi anpassa arbetstakten.
Igår klippte vi häcken för att förbereda för den stora skylten och att göra det, samla ihop riset och köra till tippen i Säter var i det mesta laget för mig.
Idag har vi kört vår bil till verkstaden utanför Falun och det var Mats dagsinsats.
Mats fot besvärar honom fortfarande och vi är lite osäkra på vad det beror på. Kanske är det gikten i kombination med de tidigare problemen, likaså kanske hans hudinflammation inte riktigt har läkt ut. Vi håller koll och han vilar foten så mycket som möjligt.
Jag ska försöka röja färdigt i gästhuset så att vi kan starta vår flyttloppis. Det är svalt och skönt i det huset!

Värmen skyndar på blomningen, den röda pionen har nästan blivit överblommad på ett par dagar. Jordgubbarna frodas men den stora skörden är ännu inte här.

Jag fokuserar på oss och vår värld och läser mest rubriker om Almedalen, Frankrike, Gaza, Ryssland/Ukraina mm. Just nu orkar jag inte ta in det.

Fridfullt

Vi förbereder inför att sätta upp skyltar och hålla öppet i gästhuset med loppis och konstförsäljning. Den 2 juli erbjuder mäklaren nästa visning men vi förbereder oss för att visa närhelst någon önskar.

Det är varmt och skönt så att arbeta utomhus är bara behagligt. Mats har fortfarande problem med sin fot och han funderar på om det är gikten som tagit över.

Igårkväll sjöng jag ”trollmor” för en trött Ylva Lo via facetime och det lyssnade hon uppmärksamt på och gav mig också ett leende efteråt!

Idag ska jag ställa i ordning i gästhuset, det kommer att fyllas på efter hand men är redan nu fyllt av saker vi inte längre behöver. Vi ska också köra till tippen med bortklippta grenar från häcken där vi gjort plats för den stora skylten.

Jag börjar dagen med ett fridfullt sinne. Solen skiner och livet känns behagligt.

Nya tag

Midsommaren är över, den var bra men lite avslagen. Vi behövde återhämta oss. Igår tog vi nya tag och införskaffade vår efterlängtade TV med soundbar och firade med champagnen som väntat på ett bra tillfälle.
På kvällen kom Lasse hem från Italien och åt en supergod Jansson med oss som vi avslutade med en underbar nygjord italiensk Limoncello!

Idag ska vi måla och sätta upp skyltar på staketet, gästhuset får fungera som Flyttloppis och konst/försäljning.
Vi förbereder oss för att husförsäljningen kommer att dra ut på tiden och att vi måste tillbringa ytterligare en höst och vinter här. Men flyttförberedelserna fortsätter och den 2 juli har vi nästa husvisning. Det gäller att vi får hit folk som tittar och ser med egna ögon och mäklaren verkar inte ha några mer trix att komma med än att fortsätta erbjuda visningar på Hemnet, därav våra skyltar!

Troligtvis kommer Elin och Ylva Lo hit den 12 juli och det ser vi fram emot!

Flyttloppis

Vi fortsätter utrensningen och jag har hittat videofilmer som vi ska lämna in och få lagda på usb. Det mesta är från tidigt 90-tal då vi bodde i Luleå. Det ska bli spännande att se!

Värmen har kommit men det är mulet idag också. De säger att solen och mer värme kommer under kommande vecka. Idag kommer Lasse hem från Italien och vi ska innan dess låna hans bil och köra för att titta ut en ny TV.
På onsdag ska vår bil till verkstaden för att bli reparerad. I övrigt är veckan obokad och troligtvis kommer Hailey vara hos oss ett antal dagar.

Mats är piggare men besväras nu mest av klåda i benet där han var inflammerad.

Vi förbereder en skylt att sätta på staketet och flyttloppis/konstförsäljning i gästhuset. Det passerar mycket bilar under sommaren och kanske kan vi sälja eller skänka bort en del av vårt överflöd.

Midsommardag

Vi hade en lugn midsommarafton här hemma. Mats var bra nog för att klippa gräsmattan vilket verkligen behövdes.

Jag hade en dålig dag med migrän och kände mig allmänt i olag. Min ben och höftsmärta har varit tillbaka några dagar, jag fick migrän, magen krånglade och jag mådde fysiskt dåligt vilket triggar mig. Det är en efterreaktion jag ofta får när jag slappnar av så jag försökte acceptera det och göra det bästa av dagen.
Jag fick också insikten att lägenheter i Malmö som nu är hyreslediga blir tillgängliga först i september/oktober och risken att vi blir kvar ytterligare en vinter är stor. Det gjorde inte dagen lättare. Men det gjorde skörden av den första mogna jordgubben!

I natt har jag sovit oroligt och Mats väldigt lite. Jag mår mycket bättre och Mats sover nu ikapp sin förlorade sömn. Det verkar som om vi går mot en varmare period med mindre regn.

Nedanstående haiku kan återanvändas men med midsommardag i stället.

Glad midsommar!

Förra året kom vi aldrig till ljugarbänken, jag kunde inte ta mig dit. I år tar vi igen det och hade en skön stund i solen igår kväll, sommarens längsta dag. Vi tänker också att det kanske är sista gången, sista sommaren vi sitter här.

Åsa och jag åkte via Säter till släktgården i Ornäs, där pappa Eric väntade. Jag har sällan sett så mycket folk i Säter och träffade flera vänner på systemet. På vägen var det husbilar, husvagnar och fullpackade bilar. Jag körde småvägar längs Dalälven, genom skogar och jordbruksbygd. Vad Sverige är vackert, särskilt denna årstid!

Vi fick en ny bredbandsrouter med posten men lyckades inte få igång den efter mycket krångel. Nu befarar vi att supporten öppnar först på måndag. Som vanligt lämnar de inte ut tydliga öppettider.

Mats är mycket bättre och igår natt sov han otroligt bra. Rullstolen är borttagen och idag planerar han att klippa gräsmattorna den första omgången. Vi ska äta och dricka gott och göra oss en skön midsommarafton. Vädret verkar lovande!