Paus

Alltsedan förra sommaren har vi arbetat hårt för att hitta lösningar så att vi kan slå oss till ro och underlätta för att kunna ägna oss åt det vi uppskattar som mest. Vi lyckades få bilköpet upphävt efter mycket arbete och vånda och lyckade hitta en annan handikappanpassad bil. Vi fick barnbarn och insåg att vi inte ville missa hennes utveckling, att vi inte ville genomgå en isolerad vinter till, att vi behövde hitta en hållbar och bekväm lösning eftersom vi oundvikligen blir äldre och det ena ledde till det andra. En försäljning av huset och flytt till Malmö blev målet.
Detta ledde till att vi i mars startade processen, en utrensning påbörjades och vi har aktivt letat intresserade köpare, öppnat loppis och mentalt har vi redan flyttat. Lasse förbereder sig för en flytt till en lägenhet i Långshyttan i höst.
Denna process har tagit på krafterna och humöret och vi tror att det varit en orsak till att även hundflocken varit i obalans.

Vi behöver en rejäl paus och det kan vi inte ta här hemma. Därför bestämde vi oss för att göra en resa till Skåne och utnyttja möjligheten att bo i Helenas hus i Lökaröd. Där kan vi träffa barnen och Ylva Lo och återhämta krafter inför höst och vinter oavsett om huset blir sålt eller inte. Är det möjligt stannar vi flera veckor, vi har ingen brådska hem. Vi kan se oss omkring i Malmö efter alternativa bostadsområden och ev även titta på någon lägenhet som just nu är ledig.

Innan vi reser ska bilen bli fixad av Mats och Lasse och därefter ombesiktigas. Den överlevande bikupan ska skattas på honung som ska slungas och hus/trädgård förberedas för en eventuell visning när vi är bortresta. Har vi tur blir detta klart nästa vecka.