Dagsarkiv: 14 oktober, 2024

Måndag

Både Mats och jag har haft en stökig natt med orolig eller ingen sömn alls. Så blir det ibland och är inte hela världen när vi inte har något vi måste utföra idag.
På natten har jag många tankar och en hel del kloka insikter kommer fram. Jag har längtat så efter att flytta och trängt undan mina känslor och ersatt det med intensivt flyttplanerande och strecktittande på serier. Det har varit en inre stress och rester av frustrationen kring vårt dåliga bilköp har också funnits kvar.
Nu har jag släppt efter och känslorna bubblar fram en efter en. Målningen hjälper till men just nu blir jag bara irriterad över att jag inte kan bli nöjd med det jag målar. Jag brukar ha lätt för att uttrycka mig i färger och former och jag inser att jag undertryckt mer än jag trodde. Men det behöver visst ta sin tid att bearbeta.

Lasse har skickat foton på sig och Ludde sittande i solen i Annas italienska trädgård, med en kall öl i handen. Det ser orättvist skönt ut! Men de har några arbetssamma olivskördsveckor framför sig.

Idag är det lika mörkt och grått som igår. Mats laddar inför resan till Akademiska i Uppsala i morgon där han ska tillbringa tisdagen och onsdagen. Jag blir ensam i huset några dygn, det vet jag inte när det hände senast.

Det bekymmersamma världsläget och aktuella händelser blundar jag just nu för. Men detta fångade ändå min uppmärksamhet: