Sotbojakten över

Femte jaktdagen tog Sotbolagets jakt slut. 2 tjurar, 1 ko och 3 kalvar är skjutna. Jag har inte sett en enda älg.

img_1935

Vi startade tidigt på mitt favoritpass där det finns en eldstad. Det var fortfarande mörkt och bara ett par plusgrader så elden värmde gott.

Hör elden knastra
Lyssnar på skogens tystnad
Mitt himmelrike

img_1929Tjurar och ko med kalvar observerades men inget ensamt hondjur. Det visade sig att en hund från ett grannlag drivit in ett djur på vår mark. Vi samlades och avvaktade besked från ett par jägare som spårade upp hunden och kunde konstatera att den drev en ensam ko. Då skyndade vi oss ut till våra pass i den aktuella såten och 7 minuter efter att jag kommit till mitt pass sköts kon i ett grannpass. Därmed var jakten avslutad för Sotbolagets del.

Arkhyttelaget som ännu inte påbörjat sin jakt kommer inte att jaga denna helg. Vi saknar hundar och hundförare, några har blivit skadade och sjuka, andra är slutkörda efter fem dagars intensiv jakt. Vi beslutade att flytta fram jakten till nästa lördag och söndag. I Arkhyttelaget har vi samma tilldelning, 2 tjurar, 1 ko och 3 kalvar.

img_1945

Jag har verkligen njutit av att vara ute i skogen! Vilken underbar vecka! Men nu är det också skönt att få vila några dagar, jag har ont på de fletsta ställen och min ischias har gjort sig påmind.

img_1933

img_1951

Mats är i slakthuset, jag har varit ute hos hönsen och såg hur stora och lika varandra Ace och Canasta blivit.

img_0575 img_0576

Båda har svarta tussar på huvudet. Canasta är lite mer spräcklig ( den understa bilden). Ace har en vit krage.

När Mats kommer hem gör vi fredag och jag ser fram emot två sovmorgnar och vilodagar!