24 april kväll

Ovanstående migränbild är en av dagens pussel.

Läkaren på hudkliniken fastslog att det är psoriasis, jag har även lite i hårbotten och på fötter och armbågar. Han föreslog att jag ska medicinera och trodde att det skulle ge goda resultat, även på naglarna. Medicinen är en väl beprövad och mild cellgift, Metotrexat, och den kräver täta kontroller av lever, njurar och blodprofil. För min del är det ingen tvekan, jag måste bli bra och kunna använda mina händer! Innan jag börjar medicinera ska jag lämna prover på min status just nu. Han sa att om medicinen fungerar bra är det troligt att jag ska fortsätta med den även sedan jag blivit bättre.

Mats hade bytt rumskompis tre gånger, nu var det en trevlig och pratglad yngre kille.

De utökar succesivt med mediciner för hjärtat och lungorna. Det triggar Mats och han blir orolig att det ska orsaka en ny ”smäll”, förhoppningsvis går det bra och det är skönt att de har koll på honom. Hans gikt är borta och han har börjat gå omkring lite.

Jag längtar tills han kommer hem!