En pensionärsmorgon

Jag vaknar av mig själv utan väckarklocka. Vanligtvis kan jag avgöra vad klockan är genom att lyssna på trafiken. Under vardagar börjar den tunga trafiken vid 5:30- 6:00 och 6:30 går morgonbussen. Vid 6-tiden är det tätast trafik.

Morgonrutinen är att jag reikar och mediterar innan jag stiger upp, det tar 30-40 minuter. Hundarna brukar vara morgontrötta och ligger kvar i sängen tills jag stiger upp. Putte vill alltid gå ut direkt, Maja vill bara ha lite kel innan hon lägger sig igen.

Jag gör mitt morgonkaffe och mina smörgåsar och sätter mig i min favorithörna med min iPad. Där sitter jag länge! Läser nyheter, surfar,  spelar Wordfeud och andra spel, skriver i bilddagboken och reflekterar.

Vid 8 kommer hundarna och vill ha mat och rastning och när det är klart hamnar jag i min hörna igen och sitter där tills Mats kliver upp vid 9-10 tiden.

Det är skönt med pensionärsmorgnar!